Știai că mai mult de o treime din viața unei persoane este petrecută la locul de muncă? De aceea, să ai un mediu de lucru sănătos și de susținere este crucial, nu doar pentru productivitatea companiei ci și pentru sănătatea mentală și bunăstarea generală a colegilor. Toate acestea încep cu o dinamică de echipă adecvată, care trebuie dezvoltată și îngrijită în mod constant. În acest blog, vom explora câteva aspecte cheie ale unei team building de succes și cum putem maximiza beneficiile acesteia cu ajutorul produselor promoționale. În plus, vom împărtăși și experiențele noastre personale, având în vedere că ne-am întors cu doar câteva zile în urmă de la un teambuilding minunat.


Timp și loc

Când începem să planificăm un teambuilding pentru echipa noastră, trebuie să ținem cont de câțiva parametri de bază care vor influența experiența generală. În primul rând, este recomandat să planificăm pentru două-trei zile. Astfel, colegii vor avea oportunitatea de a petrece întreaga zi împreună, de la răsărit până la asfințit (poate chiar și mai târziu), astfel încât pot ajunge să se cunoască și în situații în care de obicei sunt separați. Nu uita că cheia oricărei relații interpersonale (mai ales în mediul de lucru) este să ne cunoaștem și să ne înțelegem cât mai bine reciproc.

Există o gamă vastă de oportunități și locuri de vizitat aproape și departe. Cu toate acestea dacă ne gândim să organizăm acest team building în afara sediului sau birou, un lucru important de ținut în minte este să alegem un loc care să fie nou pentru cel puțin majoritatea echipei. Oamenii care vizitează locuri noi au întotdeauna experiențe unice și dacă le trăiesc împreună cu o echipă, pot avea ocazia de a crea legături speciale și apar oportunități de a revigora rețeaua de relații a grupului.
Echipa WEDAS, de exemplu, a mers la lacul Tisa anul acesta, care era complet necunoscut pentru majoritatea oamenilor. Lacul împreună cu flora și fauna sa (un sit al patrimoniului UNESCO) au o atmosferă cu adevărat unică, care ajunge adânc în suflet. În plus, condițiile distinctive existente acolo au oferit o oportunitate specială de a oferi câteva obiecte utile colegilor. Gândindu-ne la temperatura ridicată așteptată în câmpiile maghiare, am simțit nevoia de un termos clasic pentru a păstra băuturile echipei reci. O pereche de ochelari de soare pentru apusurile de soare și un hanorac confortabil în cazul în care distracția ar continua după lăsarea întunericului, și eram pregătiți pentru prima zi la evenimentul nostru de teambuilding.


termos helsinkiochelari de soare palomahanorac unisex badet


Programe și Training

În ciuda unei opinii prea populare, un eveniment de team building nu este doar despre râsete și bucurie. Trebuie să depui efort pentru a construi ceva special. Din fericire, există mai multe modalități de a face asta.
Cel mai important lucru de avut în vedere este că, în calitate de organizator, dorești să creezi situații în care echipa poate practica cooperarea într-un mediu nou și monitorizat, unde posibilele defecte ale dinamicii de echipă devin vizibile. Astfel, poți aborda aceste imperfecțiuni imediat (sau mai târziu, când se termină team building-ul), pentru a îmbunătăți fluxul de lucru al grupului. O modalitate de a face acest lucru - în special dacă vorbim despre un mediu de birou - este să formezi grupuri mai mici (de obicei 4-5 persoane) și să creezi taskuri sau jocuri artificiale. De exemplu, cine poate construi cel mai înalt turn din spaghete cu bandă adezivă sau cine poate scrie cel mai bun imn pentru companie. (Asigură-te că au un carnețel și un pix adecvat - cu logoul tău, desigur - astfel încât toate ideile grozave să poată fi înregistrate.)

Situațiile neobișnuite adesea scot în evidență slăbiciunile. Tot ce trebuie să faci este să le recunoști și să încerci să găsești o soluție.


O altă modalitate de a consolida cooperarea și spiritul de comunitate este să oferi echipei sarcini ușor (sau chiar destul de) obositoare. Dificultățile comune adesea întăresc compasiunea și sprijinul indivizilor unul față de celălalt.
De exemplu, modalitatea noastră de a stimula rezistența colectivă a fost un tur ciclist de 64 km în jurul lacului Tisa, cu un grup de 37 de persoane. Ei bine... privind în urmă, a fost o idee destul de nebunească, dar cu adevărat a strâns legăturile dintre membri. (A fost minunat, niciodată din nou.) Desigur, chiar și în cazul acestor sarcini aparent draconice, vrei să te asiguri că echipa nu va părăsi evenimentul cu un sentiment neplăcut. Am planificat multe opriri și am vrut să oferim oamenilor tricouri sportive pentru confort. Apoi am avut ideea să imprimăm harta lacului, ruta noastră și opririle pe tricouri, ceea ce a fost un succes complet, deoarece oamenii au început să măsoare distanțele unul pe altul la fiecare oprire. "Deci acum suntem la mamelonul meu stâng și următoarea oprire va fi undeva între coastele 6 și a 7..."


tricou austin


Mai adaugi un difuzor portabil pentru iubitorii de muzică și El Camino devine brusc un tur de bicicletă plină de bucurie și mai puțin obositoare. Atunci când organizăm un team building, avem multă responsabilitate și presiune. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la lucrurile mici, deoarece acestea pot juca un rol uriaș în experiența generală a oamenilor.


Rock difuzorrucsac din panza URBANtrofeu WOODGLASS


Cadouri și premii

În afară de a fi o investiție indirectă în succesul companiei, un eveniment de team building poate fi considerat un cadou colectiv pentru toți angajații. Cu toate acestea, în fiecare companie există responsabilități și performanțe excepționale și nu ar trebui să uităm să arătăm aprecierea față de cei care au făcut o treabă excepțională.

Un trofeu elegant pentru cei care au lucrat 5, 10 sau 15 ani la companie sau un set de degustare de vinuri pentru cel mai de succes agent de vânzări poate fi un premiu rezonabil pentru performanțe remarcabile. Două aspecte importante aici: În primul rând, aceste acțiuni trebuie prezentate într-un mod care să motiveze oamenii să-și facă treaba mai bine. Trebuie să fie un gest onest și să reprezinte ceva pentru care merită să muncești. În al doilea rând, nu ar trebui să fie prea exclusive, astfel încât ceilalți colegi să se simtă excluși de atenția companiei. Acest lucru poate fi rezolvat dacă fiecare primește parte din recunoaștere, de exemplu, sub forma unui "Certificat al Coolness-ului".În concluzie, în afara faptului că este un element obligatoriu în cultura de muncă de astăzi, un team building reprezintă o ocazie specială de a îmbunătăți productivitatea, cooperarea în echipă și calitatea vieții de zi cu zi atât pentru angajații individuali, cât și pentru companie în general. Profitați de această oportunitate de instruire și dezvoltare și nu uitați să vă distrați și să sărbătoriți realizările colegilor voștri.


.