Beneficiile uniformelor la locul de munca

Publicata de Hello Wedas 24.07.2020 0 Comentarii Piata produselor promotionale,

Te-ai intrebat vreodata de ce uniformele sunt esentiale in sport?


Motivul cel mai evident este identificarea. Atunci cand o echipa joaca, trebuie sa fie usor de identifivat persoanele care joaca in aceeasi echipa, pentru a se asigura ca mingea va merge la persoana potrivita.

 

Dar identificarea nu este singurul motiv pentru care echipele sportive poarta uniforme. Al doilea motiv este cel al unitatii, de a face parte parte din echipa. Vedetele sportive celebre vorbesc adesea despre cat de bine s-au simtit prima data cand au imbracat o uniforma, cum uniforma in sine este reprezentativa pentru ceva mai mare, ceva dincolo de identificarea de baza.

 

Nu e de mirare ca aceste lucruri se aplica si uniformelor de la locul de munca. Orice proprietar de afaceri cunoaste importanta unei echipe puternice, a crearii unui grup de angajati care se pot baza unul pe celalalt, au incredere unul in celalalt si vor lucra spre un obiectiv superior. Exista o varietate de moduri in care acest obiectiv poate fi atins, dar uniformele au, fara indoiala, un rol important chiar si pentru intreprinderile care nu sunt orientate catre clienti.
 

Indiferent in ce industrie opereaza afacerea ta, exista multe avantaje in ceea ce priveste o uniforma corporativa. Beneficiile sunt resimtite pe parcursul activitatii, de la management la angajati, pana la modul in care clientul iti percepe compania.

 

Cele mai importante trei beneficii a uniformelor de la lucru sunt urmatoarele:

 

1. Profesionalism

 

Prima impresie e cruciala, iar pentru o prima impresie buna trebuie sa vorbesti clar, sa folosesti contactul vizual si sa te imbraci adecvat.

 

E bine sau nu, societatea tinde sa judece oamenii dupa modul in care se imbraca. Alegerea unei uniforme adecvate pentru angajati ofera perceptia ca firma este serioasa cu privire la imaginea lui, ce e mai mult, te diferentiaza si de concurenta.

 

De asemenea, oamenii au tendinta de a avea incredere mai mult in persoanele in uniforme, deoarece uniformele faciliteaza recunoasterea individului ca personal autorizat in acea zona.
 

 

2. Identitatea de brand

 

Angajatii care poarta uniformele personalizate sunt cele mai bune reclama pentru firma ta. Acestea au capacitatea de a ajunge la un public mai larg atunci cand nu sunt la birou, prin urmare, iti consolideaza prezenta pe piata. Clientii vor incepe sa recunoasca mai usor marca ta, care la randul sau, va duce la cresterea increderii si loialitatii.

 

3. Creste moralul angajatilor

 

Uniformele personalizate pot imbunatati semnificativ moralul angajatilor atunci cand simt ca fac parte dintr-o echipa. Fiecare angajator doreste ca angajatii sai sa se simta ca fiind membrii a echipei. Uniformele pot ajuta in acest sens, deoarece vor creste sentimentul de apartenenta. In plus, uniformele ii fac pe angajati sa se simta egali unul cu celalalt, consolidand inca o data spiritul de echipa.

 

Spiritul de echipa si atitudinea mai profesionala poate imbunatati productivitatea personalului, ceea ce se va traduce in relatii mai bune cu clientii, permitandu-le sa puna mai multa incredere si credinta in marca ta si in ceea ce inseamna.

 

Pentru a afla mai multe avantaje a tricourilor personalizate iti recomandam sa citesti articolul nostru anterior, unde explicam mai detaliat in ce consta puterea de marketing a unui tricou.

 

Beneficiile sunt evidente, dar ce se intampla daca angajatilor nu le place ideea de uniforma?

 

Din pacate, faptul ca beneficiile uniformelor nu sunt evidente imediat dupa introducere poate duce la refuzarea purtarii uniformelor. Daca experimentezi acest lucru, trebuie sa te concentrezi pe faptul ca stii ca uniformele sunt benefice si sa nu te lasi condus de parerile negative.

 

In acest sens, este util sa te asiguri ca experienta personalului de a purta uniforme este cat se poate de placuta. Cum sa faci asta? Prin alegerea unei uniforme comode, de calitate, cum ar fi tricourile simple sau tricourile polo. De asemenea gandeste-te bine si ce design pui pe uniforme. Este mai probabil ca tricoul va fi purtat daca are un design captivant si interesant.
 

 

Pentru a afla care e secretul unui design de succes citeste articolul nostru de blog, astfel vei afla si ce greseli trebuie evitate atunci cand doresti ca imbracamintea personalizata sa fie purtata de catre angajatii si clientii tai.

 

Uniformele de munca au beneficii multiple pentru compania si angajatii tai. Daca incerci sa-ti imbunatatesti echipa si sa promovezi un sentiment de unire, atunci intr-adevar, uniformele sunt cel mai simplu si mai accesibil mod de a atinge aceste obiective.

 

In cazul in care inca nu ai uniforme de lucru sau doresti sa le schimbi la Wedas vei gasi imbracamintea ideala pentru firma ta, ce e mai mult, te ajutam si in alegerea metodei de personalizare potrivite. Contacteaza-na si te vom ajuta cu drag!

Incepe conversatia...